ЗМІ дізналися про плани канадських лікарів воювати за Тимошенко

ЗМІ дізналися про плани канадських лікарів воювати за Тимошенко

Лікарі, підібрані Конгресом українців, нібито збираються наполягати на операції Тимошенко / Фото: Євген Малолєтка/ТСН.ua

Джерела в українських органах влади повідомляють про наближення нового витка інформаційної війни, в якій, нібито, візьме участь група лікарів з Канади.

Міжнародна комісія лікарів, які обстежували Юлію Тимошенко, напередодні завершила роботу. У МОЗ, як відомо, стверджують, що медики не бачать необхідності в госпіталізації Тимошенко і проведенні операції. Соратники екс-прем'єра звинувачують міністерство у брехні і обіцяють оприлюднити документи з протилежними рекомендаціями іноземних фахівців.

У найближчі дні історія може отримати продовження, пише "Комерсант-Україна". Відразу кілька джерел в українських органах влади повідомили виданню, що очікують нового витка інформаційної війни, в якій, нібито, готова взяти участь група лікарів з Канади.

Зокрема, джерела видання  звернули увагу на той факт, що, на відміну від німецької делегації, членів якої відбирало федеральний уряд, в Канаді їх надав конгрес українців.

"Конгрес раніше неодноразово вимагав від України звільнити Тимошенко, і це само по собі породжує сумнів у їх неупередженості", - розповів один з чиновників.

Інше джерело повідомило, що "після прильоту в Канаду вони (лікарі – ред.) проведуть прес-конференцію, де заявлять про необхідність оперувати Тимошенко". Ця інформація отримана "оперативним шляхом (від спецслужб – ред.)".

Як зазначає "Комерсант", про серйозність побоювань офіційного Києва свідчить розсилка МЗС незвичайного прес-релізу. Зовнішні ознаки вказують на те, що цей текст був підготовлений не в міністерстві. На документі немає "шапки" і підписи, обов'язкової для всіх релізів зовнішньополітичного відомства, до того ж він підписаний неіснуючим підрозділом - "прес-службою МЗС". Цей підрозділ було ліквідовано в 2010 році, замість нього створено департамент інформаційної політики (ДІП).

Документ присвячений критиці канадських медиків, кваліфікація яких не влаштовує українську сторону. "Канадська частина комісії сформована за ініціативою української громади і в результаті була складена з двох сімейних лікарів і одного гінеколога". У ДИП підтвердили, що прес-реліз відображає офіційну позицію МЗС, і висловили надію, що невисока кваліфікація канадців в порівнянні з українськими та німецькими лікарями не завадить їм неупереджено поставити діагноз.

Захисник Тимошенко Сергій Власенко не став заперечувати менш високу кваліфікацію членів канадської групи, проте заявив, що не бачить в цьому проблеми.

"Неважливо, професора вони чи ні. Головне те, що вони незалежні і що вони оглядали Тимошенко. А українські доктора виписували довідки, що вона здорова, навіть не оглядаючи її", - заявив народний депутат.

Повʼязані теми:

Наступна публікація