Дубль Бензема приніс "Реалу" чемпіонський титул за тур до фінішу Ла Ліги

Дубль Бензема приніс "Реалу" чемпіонський титул за тур до фінішу Ла Ліги

Фото: Associated Press

"Вершкові" завоювали 34-й трофей у своїй історії.

Мадридський "Реал" став чемпіоном Іспанії сезону-2019/20.

У домашньому поєдинку 37-го туру Ла Ліги команда Зінедіна Зідана перемогла "Вільярреал" (2:1) і за тур до кінця національної першості стала володарем чемпіонського титулу.

"Королівський клуб" повів в рахунку на 29-й хвилині зустрічі. Обрізкою футболістів "Жовтої субмарини" скористався Карім Бензема - француз впритул прошив воротаря суперників, отримавши передачу від Луки Модріча.

Для Бензема гол став 20-м у нинішньому сезоні Примери. У бомбардирських перегонах Карім поступається лише форварду "Барселони" Ліонелю Мессі, в якого 23 м’ячі. Окрім того, француз вперше забиває 20+ голів два сезони поспіль, у минулій кампанії він відзначився у воротах суперників 21 раз.

У другому таймі "вершкові" зміцнили свою перевагу. На 73-й хвилині Серхіо Рамоса збили у штрафному майданчику гостей і арбітр вказав на 11-метрову позначку. З першої спроби мадридці спробували розіграти пенальті - Рамос покотив на Бензема, але француз ще до передачі партнера забіг до карної зони. Як наслідок, рефері попросив перебити одинадцятиметровий.

Цього разу до м'яча підійшов Бензема та потужним ударом у нижній кут оформив дубль.

Здавалося, що мадридці спокійно доведуть справу до перемоги, але "Жовта субмарина" несподівано відквитала один м'яч на 83-й хвилині - Вісенте Іборра головою замкнув подачу з флангу. Утім, "вершкові" дотримали переможний рахунок до кінця зустрічі - у компенсований час декілька рятівних сейвів здійснив Тібо Куртуа.

На останніх секундах поєдинку мадридці навіть забили втретє у ворота суперника, але гол Марко Асенсіо після фантастичного сольного проходу Вінісіуса Жуніора було скасовано через гру рукою у Бензема на початку атаки.

Фото: Associated Press
Фото: Associated Press
Фото: Associated Press
Фото: Associated Press

У паралельному матчі "Барселона" повинна була перемагати "Осасуну" та сподіватися на втрату очок "Реала", але не сталося ні того, ні іншого. Команда Кіке Сетьєна поступилася на "Камп Ноу" з рахунком 1:2.

"Блаугранас" пропустили на початку першого тайму, але відігралися на 62-й хвилині завдяки голу зі штрафного Лео Мессі. Однак у компенсований час "Осасуна" вирвала перемогу над каталонцями.

Фото: Associated Press
Фото: Associated Press

Таким чином, "Реал" за тур до завершення Ла Ліги став недосяжним для "Барселони" в турнірній таблиці. У мадридців - 86 очок, у каталонців - 79.

Для "Реала" це 34-те чемпіонство в історії клубу та перше за три останні сезони. Перед цим "вершкові" востаннє завойовували титул в кампанії 2016/17, а в наступних двох сезонах були лише третіми після "Барселони" та "Атлетіко". "Королівський клуб" є рекордсменом країни за кількістю чемпіонств, далі йде "Барселона" - каталонці вигравали турнір 26 разів.

  • Заключний 38-й тур Чемпіонату Іспанії заплановано на 19 липня. У цей день "Реал" зіграє з "Леганесом", а "Барселона" зустрінеться з "Алавесом".
     
  • Місця у Лізі чемпіонів на наступний сезон вже забронювали: "Реал", "Барселона", "Атлетіко" та "Севілья".
     
  • Ла Ліга рестартувала після коронавірусної паузи 11 червня матчами 28-го туру. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація