"Шахтар" хоче підвищити оренду "Арени Львів" іншим клубам

"Шахтар" хоче підвищити оренду "Арени Львів" іншим клубам

"Шахтар" ще не домовився про оренду. / Фото: arenalviv.com.ua

"Гірники" застосовували найдорожчі технології з утримання поля і прагнуть, щоб інші команди частково компенсували їх.

Донецький "Шахтар" досі не продовжив оренду "Арени Львів", на якій грає домашні матчі чемпіонату України та Ліги чемпіонів через війну на Сході.

Проте, як пише zaxid.net, на шляху до підписання договору, є проблема.

Річ у тім, що від початку оренди стадіону "Шахтар" власними коштами з допомогою працівників "Арени Львів" утримував поле. "Гірники" застосовували найдорожчі технології.

Тепер представники "Шахтаря" хочуть, аби інші команди, які гратимуть на полі "Арени Львів", частково компенсували ці витрати.

Проте, керівництво арени не може погодитись на вимоги чемпіона України, бо за такими умовами проведення матчу на стадіоні стане не по кишені не лише іншим клубам, а й національній збірній України.

"Згідно з умовами "Шахтаря", під час підписання договору оренди стадіону з іншими футбольними клубами, "Арені Львів" доведеться ставити у договорі суму, яку пропонує "Шахтар", - а це дуже висока ціна.

Усе буде виглядати таким чином, що на львівському стадіоні першочергове право визначення наповнення і формату футбольних заходів визначатиме "Шахтар", а це буде неправильно. Таким чином "Арена Львів" стане заручником цього договору", - розповів директор стадіону Денис Ринський.

Водночас, з початком 2015 року базова вартість оренди стадіону виросла до 200 тисяч гривень через подорожчання електроенергії та збільшення штату.

Крім того, держава більше не платитиме за комунальні платежі стадіону, відтак "Арені Львів" потрібно "годувати" себе самій. А це можливо лише за умови проведення якнайбільшої кількості матчів.

Нагадаємо, 17 лютого "Шахтар" прийматиме мюнхенську "Баварію" в рамках 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація