Стороженко намагався власноруч дискваліфікувати "Арену-Львів"

Стороженко ще 17 вересня написав лист в ФІФА з пропозицією дискваліфікувати "Арену-Львів".

Перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко особисто запропонував дискваліфікувати "Арену-Львів" на п'ять років. Про це йдеться у листі на адресу ФІФА, підписаному особисто Стороженком.

В листі повідомляється, що під час процедури дисциплінарного провадження з приводу інцидентів на матчі Україна - Сан-Марино Стороженко звернувся до дисциплінарного комітету ФІФА з проханням покарати "Арену Львів".

В листі від 17 вересня 2013 року в пункті 4 мова йде про наступне:

"З урахуванням можливості запобігання будь-яким проявам дискримінації, що можуть завдати шкоди розвитку всього українського футболу у дусі дотримання принципів взаємоповаги та fair-play, ФФУ також розглядає можливість виключення стадіону у Львові з переліку спортивних споруд, на яких дозволено проведення міжнародних матчів.

ФФУ також з розумінням поставиться до того, що Дисциплінарний комітет ФІФА підтримає рішення ФФУ про дискваліфікацію стадіону "Арена Львів" на визначений строк, зокрема, з міркувань безпеки, як це передбачено ч.3 ст. 66 Дисциплінарного кодексу ФІФА".

А саме рішення ФІФА про дискваліфікацію "Арени-Львів" до 2018 року з'явилось вже 27 вересня 2013 року.

Дивна пропозиція пана Стороженка, чи не так? І якщо припустити, що на "Арені Львів" і справді було якесь порушення, то чому ж тоді Федерація не захищає стадіон, на якому збірна ніколи не програвала. А високопосадовець ФФУ ще й власноруч "топить".

Ми ж мусимо констатувати, що "Арену Львів" можуть дискваліфікувати на 5 років за справу, вишиту білими нитками.

Тепер ще цей лист за підписом першого віце-президента ФФУ.

Це все дуже мало скидається на банальний збіг обставин. Більше схоже на продуману роботу з дискредитації "Арени Львів", а, можливо, і міста загалом.

Але, що найсумніше, від ось такої "позиції" одного із чиновників ФФУ страждатимуть не лише львівські вболівальники, але й імідж Львова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація