У "Дніпрі" пояснили скандальну втечу бразильця Ежидіо

У "Дніпрі" пояснили скандальну втечу бразильця Ежидіо

Андрій Стеценко пояснив ситуацію з Ежидіо

Клуб вивчає можливість повернути футболіста або отримати компенсацію.

Генеральний директор дніпропетровського "Дніпра" Андрій Стеценко ексклюзивно програмі "Профутбол" на каналі 2+2 прокоментував втечу бразильського захисника Ежидіо.

"Він говорив, що йому ніде жити, точніше не він, а його адвокати, тому... Ну, це все неправда. Основна претензія - це не виплата йому своєчасно заробітної плати.

Що далі? Треба вчасно платити заробітну плату і не давати футболістам підстав для подібних дій. Ось і все.

Завдання просте. З одного боку повернути футболіста у клуб, і скажімо так, щоб він приступив до виконання своїх контрактних зобов'язань. Це завдання, на мій погляд, дуже непросте, я не виключаю, що нам цього досягти не вдасться.

Але, якщо цього зробити не вийде, то я вже сказав, що ми будемо наполягати на компенсації на користь клубу з боку його адвокатів, з боку самого футболіста або з боку клубу, з яким він підписав контракт, і я так розумію, збирається за них виступати, за "Палмейрас".

Справді, з боку його представників, його адвокатів і агентів до нас періодично надходили листи з проханням якнайшвидше вирішити фінансове питання, яке назріло, з точки зору виплати йому заробітної плати.

Але у нас просто були певні технічні моменти, які нам не дозволяли цього зробити. На той момент, коли агент футболіста це говорив, йому вже за два місяці була виплачена заробітна плата. Інше питання, що вона, може бути, трішки не вчасно до нього прийшла. Від футболіста жодних звернень не було.

Для нас це було несподівано. Він казав, що все нормально. Адвокати посилаються на новий регламентуючий документ ФІФА, це так зване правило 112 bis. Але там мова йде про те, що якщо футболісту протягом 30 календарних днів не виплачується заробітна плата, то він має право звернутися до контролюючих органів ФІФА, щоб ця організація вплинула на клуб, і в певній мірі змусила його виконувати свої контрактні зобов'язання. Але в цій статті немає жодного слова про можливе розірвання контракту в односторонньому порядку", - розповів Стеценко.

Нагадаємо, що "Дніпро" купив Ежидіо в січні 2015 року за 2,5 мільйона євро.

Втеча Ежидіо - ексклюзивний коментар гендиректора Дніпра

Втеча Ежидіо - ексклюзивний коментар гендиректора Дніпра

Повʼязані теми:

Наступна публікація