-29 і замети: Європа і США потерпають від небувалої негоди

-29 і замети: Європа і США потерпають від небувалої негоди

Люди собі шукають зимових розваг.

Сильні снігопади та мороз на півдні Сполучених Штатів. Хвиля арктичного повітря зачепила понад 150 мільйонів людей. А особливо штат Техас, де снігу практично не буває. Дуже холодно та сніжно і в Європі - навіть на півдні.

Про це йдеться в ТСН.14.00.

Температура в Техасі опустилася до мінус 18 і такого тут не пам’ятають 30 років. Щонайменше один безхатченко замерз на смерть. Місцеві масово гріються електрообігрівачами, перевантажуючи мережі. Через це без світла опинилися чотири мільйони американців. «Електрика зникла ще вчора. Сьогодні зранку – вода. Що ж вдієш, ми взяли дітей і пішли гуляти», - каже місцевий мешканець. 

На дорогах сотні аварій, закриті кілька аеропортів. Морози прогнозують ще на тиждень, тож у Техасі вже оголосили надзвичайний стан.

Схожа ситуація і на півночі Європи. В горах Саксонії зафіксували рекордний для Німеччини в цьому сезоні мороз – мінус 29 за Цельсієм.

Тим часом тисячі людей вийшли на замерзлі водойми Берліна гуляти та кататися на ковзанах. На одному з озер відпочивальників із дітьми та санчатами розігнав поліцейський гелікоптер – мовляв, порушували карантин.

Новини світу: південь США та Європи засипає снігом

Новини світу: південь США та Європи засипає снігом

А в Амстердамі на одному із замерзлих каналів під ногами в ковзаняра-аматора тріснув лід. Чоловіка спробували витягти з води, кинувши з берега мотузку. Однак це не вдалося. Зрештою йому допомогли інші спортсмени.

Сильний мороз та снігопади й на півдні Європи. У Греції температура впала до мінус 20. Рятувальники витягли з заметів шістьох людей. «У нас не менше, ніж пів метра снігу. Я такого не пам’ятаю дуже давно. 12 років – точно», - запевняє місцевий. 

Сильно мете навіть в Афінах. Ще зовсім недавно тут купалися в морі. А тепер - грають у сніжки.

Сніжить і в Туреччині. У Стамбулі через замети та затори закрили школи. А через низьку видимість на деякий час забороняли судноплавство по Босфору. Аеропорти, втім, поки працюють у звичайному режимі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація