Ахмадінежада за теплі слова про Чавеса звинуватили в єресі

Ахмадінежада за теплі слова про Чавеса звинуватили в єресі

Ахмадінежада розкритикували за те, що він пообіцяв Чавесу воскресіння / Фото: AFP

Приводом для звинувачення стали слова, вимовлені президентом 6 березня в Каракасі на похоронах Уго Чавеса.

В Ірані аятолла Ахмед Джанаті, один із найбільш високопоставлених священиків і голова Ради стражів конституції, звинуватив президента Махмуда Ахмадінежада у єресі. Про це повідомляє "Комсомольская правда в Украине" з посиланням на Daily Telegraph.

Приводом для звинувачення стали слова, вимовлені президентом 6 березня в Каракасі на похоронах Уго Чавеса. Ахмадінежад заявив, що Чавес воскресне разом з 12-м імамом.

"Люди не повинні говорити те, що приходить на думку. Шкода, що він (Ахмадінежад - ред.) не провів навіть декількох днів в медресе, перш ніж піднімати цю тему. Чавес був популістом і виступав проти Америки. Його політична програма повністю розумна і правильна, але він не був мусульманином", - заявив аятолла.

Нагадаємо, труна з тілом колишнього президента Венесуели Уго Чавеса напередодні була розміщена в мармуровому саркофазі в центральному залі Музею революції у столиці Венесуели.

Слід зазначити, що з наближенням президентських виборів в Ірані, які відбудуться в червні, наростає напруження політичної боротьби. Ахмадінежад брати участь у виборах не буде, оскільки пробув на посаді глави уряду два терміни. Проте цілком імовірно, що він спробує зробити президентом свою людину, відзначає видання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація