Арешт Навального: стало відомо, де будуть утримувати опозиціонера

Арешт Навального: стало відомо, де будуть утримувати опозиціонера

Фото: Associated Press

Політик закликав своїх прихильників нічого не боятися.

Заарештованого російського опозиціонера Олексія Навального відвезли з ВВС у Хімках до СІЗО "Матроська тиша".

Про це повідомив сам Навальний на сторінці в Тwitter.

"Якщо вірити документам суду, я поїхав до "Матроської тиші". Всім хочу сказати одне: нічого не потрібно боятися. Боятися можна тільки свого власного страху", — заявив політик.

У свою чергу прессекретарка Навального Кіра Ярмиш розповіла про суворі умови утримання у СІЗО.

"Все пишуть "дали 30 діб", як ніби це адміністратівка, після мітингу до звичайного спецприймальника посадили. Олексій помістили під варту у СІЗО. Він ніколи раніше не сидів у СІЗО (крім однієї ночі в Кірові). Там інші умови, там з ним майже неможливо зв'язатися", — зазначила Ярмиш.

За її словами, Навальний залишиться там мінімум до 15 лютого, але арешт може тривати.

Нагадаємо, 13 січня Навальний заявив про намір повернутися в Росію. У той же день в РФ його оголосили в розшук через справу 6-річної давності.

Федеральна служба виконання покарань Росії стверджує, що політик не відзначався у силовиків, чого вимагає статус умовно засудженого, а також направив тільки одне повідомлення про виїзд за кордон для лікування через деякий час після виходу з коми.

У Навального є дві умовні судимості. Перша, у справі "Кіровлісу", пов'язана з розтратою більш ніж 16 млн рублів; друга, у справі "Ів Роше" — із розкраданням понад 30 млн рублів.

Російські правоохоронці мали намір затримати опозиціонера 17 січня, одразу після його прильоту в "Внуково", однак літак Навального перенаправили в аеропорт "Шереметьєво".

Згодом його взяли під варту.

Навального запроторили за ґрати щонайменше на місяць

Навального запроторили за ґрати щонайменше на місяць

Повʼязані теми:

Наступна публікація