Екс-президент Бразилії залишив свою схованку та здався поліції

Поліцейські не штурмували будинок профспілки, де переховувався колишній очільник країни.

Колишній президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва здався поліції. Про це передає місцеве видання Folha de Sao Paolo у суботу, 7 квітня.

Зазначається, що екс-президент покинув приміщення профспілки металургів у місті Сан-Бернарду-ду-Кампу, в якій він переховувався протягом 48 годин після того, як було погоджено ордер на його арешт.

Луїса Інасіу Лула да Сілву мали доправити до в'язниці ще у п'ятницю, 6 квітня, до 5 вечора, однак він погодився на арешт лише після панахиди за його померлою дружиною, якої не стало у 2017 році.

Будівля профспілки була оточена тисячами поліцейських, але до штурму вони не вдавались. Крім того під будівлею були тисячі протестувальників.

Нагадаємо, що верховний суд Бразилії дозволив узяти під варту колишнього президента країни Луїса Інасіу Лулу да Сілву, а згодом було видано ордер на арешт екс-президента. Політик, засуджений до 12 років позбавлення волі за звинуваченням у корупції, мав самостійно протягом 24 годин прибути до міста Курітіба, де він відбуватиме покарання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація