"Фелпс - наш". Російський стадіон видав американського олімпійця за плавця з РФ

"Фелпс -  наш".  Російський стадіон видав американського олімпійця за плавця з РФ

Фото: Reuters

Місцеві чиновники обурюються через спротивну неграмотність авторів плакату. 

У російському місті Благовєщенську на паркані місцевого стадіону "Амур" розмістили банер із фото американського пловця-рекордсмена Майкла Фелпса у шапочці із триколором.

Зображення американського прапора автори банеру замінили національним прапором РФ. Примітно, що прізвище американського олімпійця російські дизайнери залишили.

Банер на російському стадіоні / Фото: 2х2

Банер на російському стадіоні / Фото: 2х2

До обробки фото із спротсменом виглядало так. 

Оригінал фото із Фелпсом / Фото: Getty Images

Гендиректор стадіону "Амур" Ірина Коротовська банер з Фелпсом назвала помилкою.

"Банер був зроблений і вивішений ще на початку червня. Мабуть, дійсно сталася помилка. Ми з нею обов'язково розберемося і виправимо", - наводить її слова російське видання 2х2.

Натомість начальник місцевого управління з фізичної культури, спорту і у справах молоді Дмитро Кутека заявив, що такі помилки – неприпустимі.

"Неприпустимо, щоб на вулицях міста з'являлися такі непорозуміння. Все-таки повинна бути у людей якась спортивна грамотність. Банер, звичайно, необхідно замінити", - пояснив чиновник.

Майкл Фелпс - 31-американський річний плавець, єдиний в історії спорту 23-разовий чемпіон Олімпійських ігор  та 26-разовий чемпіон світу в 50-метровому басейні. Під час Олімпіади у Ріо він виступає за збірну США. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація