Феєрверк для Книги Гіннеса: планету осяяли безліч вогнів у новорічну ніч 2019-го

Феєрверк для Книги Гіннеса: планету осяяли безліч вогнів у новорічну ніч 2019-го

Неймовірні видовища побачили люди в Сіднеї, Гонконгу, Лондоні та Ріо-де-Жанейро.

Світ зустрів Новий рік видовищними феєрверками, а найграндіозніше шоу планети відбулося в Об’єднаних Арабських Еміратах, де салют у Рас-ель-ХАймі побив одразу два рекорди Гіннеса – це був найдовший ланцюжок феєрверків і найдовша лінія феєрверків, яка простягнулася на 13 км.  Аби створити таке свято, використали 11 тисяч піротехнічних установок, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

У Новій Зеландії в Окленді під радісні вигуки тисяч людей салют запускають біля найвищої споруди південної півкулі – телевежі Скай Тауер. Піротехнічне шоу вперше доповнюють світловою проекцією на Оклендський міст.

Фантастичні, яскраві, та рекордні: у світі Новий рік зустрічали видовищними феєрверками

Фантастичні, яскраві, та рекордні: у світі Новий рік зустрічали видовищними феєрверками

Через дві години яскраві спалахи освітлюють уже інший відомий на весь світ міст – Харбор-Брідж у Сіднеї. Сто тисяч піротехнічних ефектів вибухають під музичний аккомпанемент – Новий рік австралійці зустрічають наймасштабнішим за всю історію салютом. Аби на власні очі побачити цей танець вогню, люди від самого ранку мокли під зливою, втім настрій це не зіпсувало. Тривав салют 12 хвилин.

У Гонконгу роботою піротехніків милувалися трохи менше – 10 хвилин. І хоча свій Новий рік китайці зустрічатимуть у лютому, від традиційного для всього світу феєрверка там не відмовляються, адже вірять, що видовищні спалахи і вибухи здатні захистити від злих сил.

З розмахом зустріли свято і в Європі. Найбільш гучно та видовищно гриміло на Єлисейських полях у Парижі, біля Брандербурзькх воріт у Берліні та на тлі стародавнього Колізею у Римі. Але найграндіознішим та наймасштабнішим в Євросоюзі традиційно залишається  феєрверк над Темзою – біля будівлі британського парламенту. Аби подивитися на свято вогнів у Лондоні, місця займають мало не за добу. Цього року на набережній зібралися сто тисяч людей. Потішив лондонців Біг-Бен, який сповістив про прихід Нового року, хоча відомий годинник й зачинений на ремонт.

Завершила парад яскравих новорічних шоу західна півкуля. Одну з найгарячіших вечірок світу відгуляли у Ріо-де-Жанейро. Там на пляжі Копакабана у 30-градусну спеку Новий рік зустріли понад мільйон бразильців. У Нью-Йорку гуляк не відлякав холодний дощ і не завадив американцям та туристам півдоби чекати на традиційний спуск кришталевої кулі на Таймс-сквер. Про прихід нового року вона сповіщає вже понад століття. Поцілунки, тони конфетті та виступи зірок доповнили свято, що цього року було присвячене журналістиці і свободі слова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація