ФСБ вилучила все листування головного редактора "Эха Москвы" і викликала на допит

ФСБ вилучила все листування головного редактора "Эха Москвы" і викликала на допит

Фото: Виталий Рувинский

Розслідування кримінальної справи проводилося за фактом публікації на сайті статті із закликами, які, нібито, спрямовані на порушення територіальної цілісності Росії.

Головного редактора російського сайту "Эхо Москвы" Віталія Рувинського викликали на допит у Федеральну Службу Безпеки.

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив головний редактор радіостанції Олексій Венедиктов.

За його словами, ФСБ вилучила листування редакції сайту з Андрієм Піонтковским, тексти якого публікувалися в блозі на сайті "Эхо Москвы".

Вилучення листування редакції "Эхо Москвы" проводилося в рамках розслідування кримінальної справи за фактом публікації на сайті статті із закликами, які, нібито, спрямовані на порушення територіальної цілісності Росії, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на управління ФСБ.

"Слідчим управлінням ФСБ Росії за ознаками злочинів, передбачених статтями 280.1 і 282 КК РФ розслідується кримінальна справа за фактом публікації на сайті "Эхо Москвы" статті, що містить заклики до здійснення діяльності, спрямованої на порушення територіальної цілісності Російської Федерації і здійснення дій, спрямованих на збудження ненависті або ворожнечі за ознакою національної приналежності", - повідомили у ФСБ Росії.

Тим часом,  в. о. Венедиктова головного редактора Володимир Варфоломєєв в Twitter повідомив, що п'ять співробітників ФСБ проводили слідчі дії в редакції протягом двох годин.

"Інтерфаксу" він заявив, що співробітників спецслужби було не п'ятеро, а семеро. На роботі радіостанції їхній візит не позначився. Співробітники ФСБ, за його словами, знімали з серверів листування, пов'язане з публікацією текстів Піонтковського. Вони зв'язали ці дії за кримінальною справою, що розслідується за фактом публікації в початку 2016 р. статті цього автора. Крім Рувинского повістки з викликом на допит у ФСБ отримали і деякі інші співробітники сайту. "Інтерфаксу" він також розповів, що виклик отримали два співробітники редакції сайту.

Вилучене листування було пов'язане зі статтею Піонтковського "Бомба, яка вибухнула". У статті йшлося про Чечню і про можливість її повної інтеграції в Росії.

Цей текст просила перевірити голова думського комітету з безпеки Ірина Ярова, а також спікер парламенту Чечні Магомед Даудов. Генпрокуратура в лютому повідомила, що знайшла у статті ознаки екстремізму.

Трохи пізніше 1 червня Рувинского вже допитували співробітники поліції у зв'язку з публікаціями на сайті "Эха Москвы" повідомлень з блогу Олексія Навального.

Повʼязані теми:

Наступна публікація