Хакери викрали конфіденційні дані членів Європарламенту

Хакери викрали конфіденційні дані членів Європарламенту

Фото: pixabay.com

Найбільше від хакерської атаки постраждала Європейська народна партія.

У Європарламенті стався масштабний витік даних - у відкритий доступ потрапила зашифрована інформація понад тисячі співробітників.

Про це повідомив віцепрезидент Європарламенту з політики у галузі інформаційних технологій Марсель Колая, пише Politico.

"Величезна кількість даних, до якої входять 1200 облікових записів низки посадових осіб і співробітників, а також ще 15000 інших облікових записів фахівців у справах ЄС", - розповів він.

За словами Колаї, йдеться, зокрема, про конфіденційну інформацію і зашифровані паролі. Водночас він не уточнив, які саме політичні об’єднання піддалися атаці.

Тим часом видання повідомило, що має підтвердження, що йдеться про Європейську народну партію - найбільшу політичну фракцію Європарламенту.

Своєю чергою представник партії Педро Лопес де Пабло зазначив, що викрадені дані були застарілими і використовувалися підписниками сайту 2018 року на старому сайті, після чого було створено новий сайт.

Нагадаємо, раніше в Україні також розгорівся скандал із витоком персональних даних. У Telegram виявили два чатботи, де за номером телефону можна придбати персональні дані українців, зокрема, паспорт, прописку користувача та індивідуальний податковий номер.

Спочатку у соцмережах запідозрили, що злиті дані - з "ПриватБанку", потім - із застосунку "Дія". В обох місцях це спростовують.

Повʼязані теми:

Наступна публікація