Імпічмент Трампа: у Сенаті розпочинаються слухання щодо експрезидента

Імпічмент Трампа: у Сенаті розпочинаються слухання щодо експрезидента

Фото: Associated Press

Трампа звинувачують у підбурюванні до масових заворушень.

У Сполучених Штатах Америки сьогодні, 9 лютого, у Сенаті розпочнуться слухання про імпічмент експрезидента Дональда Трампа.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 9 лютого.

Трампа звинувачують у підбурюванні до масових заворушень, що вилилося в штурм Капітолію на початку січня. Тоді під час заворшушень загинули п’ятеро людей.

Слухання в Сенаті нагадуватимуть судове засідання, у якому братимуть участь обвинувачення та захист. Сам колишній президент США заявив, що не свідчитиме. Щоб проголосити імпічмент, необхідні голоси 67 зі ста сенаторів. Отже, це неможливо без підтримки двох десятків республіканців, а саме однопартійців Трампа.

Новини світу: сьогодні розпочнуться слухання про імпічмент Дональда Трампа

Новини світу: сьогодні розпочнуться слухання про імпічмент Дональда Трампа

Слід зауважити, що експрезидент Дональд Трамп - єдиний американський президент, щодо якого двічі запускалася процедура імпічменту. Вперше це сталося в 2019 році, після телефонної розмови з Володимиром Зеленським. Тоді Трампа звинуватили в перевищенні повноважень. Утім, пізніше його виправдали. Якщо цей імпічмент таки доведуть до кінця, то експрезидент, найімовірніше, більше не зможе балотуватися в крісло глави держави. 

Нагадаємо, вибори у США відбулися 3 листопада 2020 року. У грудні колегія виборників у Сполучених Штатах вже остаточно офіційно обрала Джо Байдена президентом: 306 голосів проти 232. Жоден із позовів чинного глава держави Дональда Трампа до суду не допоміг йому втриматися при владі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація