Кількість українських заробітчан у Литві збільшилася вдвічі

Кількість українських заробітчан у Литві збільшилася вдвічі

Фото: pixabay.com

Українці працюють водіями, будівельниками та робітниками.

2017 року трудові візи були видані 34 500 іноземцям, з яких близько 20 000 є громадянами України, повідомляє Delfi з посиланням на Департамент міграції.

Тоді як 2016 року на роботу до Литви прибули 18 000 осіб, з яких близько 10 000 були нашими співвітчизниками.

Експерти  кажуть, що в Литві українців приваблює більш висока зарплата та спрощені умови для працевлаштування. Однак вважають, що  дешева робоча сила з України зупинить зростання зарплат самих литовців.

Зазначається, що найчастіше українці обирають собі професію водіїв вантажного транспорту далекого прямування, бетонників, мулярів, монтажників корпусів кораблів або зварювальників.

Водночас бізнесмени нарікають на довгий розгляд заяв про видачу віз та необхідних для проживання документів. У департаменті міграції на це кажуть, що збільшення трудової міграції привело до нестачі співробітників, які б розглядати заяви вчасно.

Нагадаємо, від початку 2018 року в Польщі набрали чинності нові правила оформлення працевлаштування іноземців. Так, заяви польських підприємців про намір доручити роботу іноземцю нині замінили платними дозволами на сезонні роботи.

Українські заробітчани стали переказувати більше грошей в Україну

Українські заробітчани стали переказувати більше грошей в Україну

Повʼязані теми:

Наступна публікація