Лондонський аеропорт Ґатвік раптово зупинив роботу

Лондонський аеропорт Ґатвік раптово зупинив роботу

Фото: Associated Press

Рейси не приймаються і не відправляються через програмний збій.

У Лондоні виникли проблеми з обслуговуванням рейсів в аеропорту Ґатвік, котрий розташовано за 40 км від міста. Летовище зупинило відправлення та прийом літаків, про що повідомило на своїй сторінці в інтернеті.

Там зазначається, що зупинка була викликана проблемами з системами контролю повітряного трафіку в диспетчерській вежі аеропорту. Рейси до Лондона були переадресовані на інші летовища, а вильоти були затримані, через що пасажирам принесені вибачення. Після залучення фахівців Air navigation solutions проблеми почали вирішувати.

Ґатвік є другим за розмірами та завантаженням аеропортом Великої Британії після Хітроу. Водночас він є найбільш інтенсивно використовуваним летовищем світу з-поміж тих, які мають одну злітно-посадкову смугу. На неї сідає або з неї піднімається в небо літак з інтервалом приблизно півтори хвилини. Аеропорт обслуговує понад дві сотні напрямків і щороку пропускає більше 30 млн пасажирів. Ґатвік є базою для таких авіакомпаній, як British Airways, EasyJet и Virgin Atlantic.

Перед Новим роком у Ґатвіку виникли проблеми з прийомом і відправленням рейсів через появу над злітно-посадковою смугою безпілотників. У заручниках ситуації опинилися сотні тисяч пасажирів, які прямували на новорічно-різдвяний відпочинок.

Британські експерти вважають, що за атакою дронів у аеропорту "Гатвік" стоїть професіонал

Британські експерти вважають, що за атакою дронів у аеропорту "Гатвік" стоїть професіонал

Повʼязані теми:

Наступна публікація