Міноборони Росії витратить мільйони рублів на надувні танки та ракети

Міноборони Росії витратить мільйони рублів на надувні танки та ракети

Міноборони Росії витратить мільйони рублів на надувні танки та ракети

Фото: voencom.net

Макети військової техніки росіяни мають намір використовувати для “дезорієнтації противника”.

Міністерство оборони Росії має намір витратити майже 50 мільйонів рублів (близько 700 тисяч доларів) на надувні танки, літаки і ракети. Про це у суботу, 24 липня, повідомляє "Российская газета" із посиланням на інформацію сайту держзакупівель.

Відповідно до опублікованої інформації, російське військове відомство хоче придбати макети танка Т-72, винищувачі Су-27, перехоплювача МіГ-31, ракетного комплексу "Іскандер-М" і зенітно-ракетного комплексу "Бук". Планується, що закупку буде здійснено до 10 листопада 2021 року.

Загальна вартість макетів військової техніки складає 48 мільйонів рублів. Використовувати їх будуть для “дезорієнтації противника і створення помилкових цілей”.

За даними компанії-виробника, пневмомакет являє собою каркас, обтягнутий повітронепроникною оболонкою, який імітує зразки військової техніки. Кожен такий муляж містить теплові та радіолокаційні імітатори, маса одного макета становить від 30 до 100 кг.

Нагадаємо, раніше незвичайна ДТП сталася на в'їзді в Південно-Сахалінськ (Росія) - на об'їзній дорозі, що є частиною федеральної траси – перекинувся танк. Виник затор.

Повʼязані теми:

Наступна публікація