На шляху до Чорного моря: американські кораблі наблизилися до Босфору

На шляху до Чорного моря: американські кораблі наблизилися до Босфору

Фото: Associated Press

Кораблі вирушили через ескалацію бойових дій на Сході України.

Американські кораблі НАТО сьогодні-завтра пройдуть протоку Босфор на шляху до Чорного моря. 

Повідомляє американське міністерство оборони, розповіли у ТСН.Ранок 14 квітня. 

Кораблі вирушили через ескалацію бойових дій на Сході України, через значне скупчення російської військової техніки  в окупованому Криму та на кордонах.

Два есмінці США Donald Cook і Roosevelt мають на борту різні системи озброєння, які здатні вражати цілі як в повітрі, так і на суші і воді. Найпотужніші з них - це ракети Томагавк, які здатні нести ядерні бойєголовки. Американський ракетний есмінець "Donald Cook" вже перебував в Чорноморському регіоні наприкінці минулого року.

Новини світу: американські та російські бойові кораблі прямують до Чорного моря

Новини світу: американські та російські бойові кораблі прямують до Чорного моря

Слід зауважити, що російське Міноборони днями направило 15 артилерійських катерів та десантні кораблі Каспійської флотилії до Чорного моря.

Як повідомлялося, Сполучені Штати повідомили Туреччину, що два військові кораблі пройдуть через Босфор, аби увійти в Чорне море. Кораблі Сполучених Штатів залишатимуть у Чорному морі до 4 травня. Причина - зростання російських військ на українських кордонах.

В Росії заявляють, що їхня армія пересувається на території країни тими маршрутами, якими вважає за потрібне. Війська перебуватимуть біля українських кордонів доти, доки вирішить керівництво країни, заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков. 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Загострення на Донбасі: останні новини
Наступна публікація