Назарбаєв першим з лідерів країн СНД зустрівся з Трампом

Назарбаєв першим з лідерів країн СНД зустрівся з Трампом

Фото: Офіційний сайт Президента Республіки Казахстан

Президенти Казахстану і США обговорили основні напрями двосторонніх відносин.

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв провів коротку зустріч з президентом США Дональдом Трампом.

Це сталося у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді на саміті "США - Ісламський світ", передає прес-служба казахського президента.

Назарбаєв і Трамп обговорили основні напрями двосторонніх відносин, включаючи перспективи поглиблення зв'язків у торгово-економічній, політичній та культурно-гуманітарній сферах.

Лідери двох держав також обмінялися думками з низки питань міжнародного порядку денного.

Також Назарбаєв в Ер-Ріяді зустрівся з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном. Президент Казахстану висловив надію, що взаємодія між його країною і США "за багатьма напрямами вийде на якісно новий рівень розвитку", - повідомляє прес-служба Назарбаєва.

Нагадаємо, Дональд Трамп уперше за чотири місяці після інавгурації вирушив за кордон. Його тур триватиме вісім днів. Президент США розпочав із Саудівської Аравії. До Ер-Ріяда він прибув у супроводі дружини, дочки та зятя. Із монаршою родиною американці говорять про боротьбу з тероризмом та постачання саудівцям новітньої американської зброї. У перший же день за особливі заслуги перед державою та правительською династією король Салман подарував Трампові найвищу нагороду – золотий орден.

У неділю Трамп виступив із промовою на Арабському ісламському саміті, після чого вирушить до Ізраїлю, Ватикану, на саміт НАТО до Брюсселя, а звідти полетить на зустріч G7 до Італії. Для Трампа це будуть перші зустрічі такого масштабу.

 

Трамп обговорив з королем Саудівської Аравії боротьбу з тероризмом та постачання зброї

Трамп обговорив з королем Саудівської Аравії боротьбу з тероризмом та постачання зброї

Повʼязані теми:

Наступна публікація