Підозрюваний у вбивстві 300 тисяч людей "бухгалтер Освенцима" постав перед судом

Підозрюваний у вбивстві 300 тисяч людей "бухгалтер Освенцима" постав перед судом

Судовий процес над 93-річним Оскаром Гренінгом почався у Німеччині

В німецькому Люнебурзі постав перед судом 93-річний Оскар Гренінг, колишній працівник концтабору "Аушвіц", якого звинувачують у причетності до вбивства понад 300 тисяч осіб.

Слідство вважає, що Гренінг добре розумів, що ув'язнені, визнані непридатними до робіт, відправлялися в газові камери. Сам обвинувачений зізнався, що спостерігав за масовими вбивствами у концтаборі, але продовжує заперечувати свою безпосередню причетність до злочинів. Прокуратура каже, що в "Освенцімі" Гренінг, якого прозвали "бухгалтером" концтабори, відповідав за підрахунок грошей та інших цінностей, конфіскованих у в'язнів концтабору.

На суд приїхали Хейді Бомж з Канади, якій 87 років, і Єва Фахіді з Угорщини, якій вже 90. Вони були в Освенцімі, виживши тільки завдяки диву. Хтось скомандував їм "направо". Ті, хто вирушив "наліво", потрапили у газові камери. Очікується, що в судовому процесі візьмуть участь 55 колишніх ув'язнених і родичів жертв нацистів.

Колишні в'язні Освенціма відзначають, що цей процес для них - подарунок долі, і справа не в покаранні як такому, оскільки колишній есесівець жив у благополуччі всі ці роки, йдеться про судовий прецедент.

У Німеччині почався суд над 93-річним "бухгалтером Освенцима"

У Німеччині почався суд над 93-річним "бухгалтером Освенцима"

Повʼязані теми:

Наступна публікація