Помер російський письменник та політик Едуард Лимонов

Помер російський письменник та політик Едуард Лимонов

Помер російський письменник та політик Едуард Лимонов

Він помер через ускладнення після операції.

17 березня у віці 77 років помер російський письменник та політичний діяч Едуард Лимонов.

Про це пише телеграм-канал Mash.

Як повідомили представники Лимонова, в нього було онкозахворювання, а сьогодні, 17 березня, він переніс одразу дві операції. Після цього в нього почалися проблеми з горлом, пішло запалення, і письменник помер. 

Лимонов як письменник відомий за скандальним романом "Це я - Едічка". Також він був головою російської Націонал-Більшовицької Партії і членом опозиційного руху Інша Росія. 2002-го був засуджений за екстремістську діяльність й відбув два роки ув'язнення.

В Україні визнавався персоною нон ґрата через заклики до порушення територіальної цілісності. 1999 року Лимонов разом із п'ятнадцятьма членами своєї партії увірвався до матроського клубу Чорноморського флоту РФ у Севастополі. Він закликав передати місто Росії та відмовитися від ратифікації Держдумою Росії договору про дружбу та співпрацю між РФ та Україною.

Нагадаємо, в Москві раптово помер колишній спікер РПЦ, настоятель храму Феодора Студита протоієрей Всеволод Чаплін. Він прославився скандальними висловлюваннями про те, що в Росії настає катастрофа через відсутність свободи суспільної дискусії. Також він був прихильником окупації Лівобережної України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація