Представники КНДР можуть зустрітися з екс-чиновниками США - The Washington Post

Представники КНДР можуть зустрітися з екс-чиновниками США - The Washington Post

Фото: Reuters

Підготовку цієї зустрічі ускладнює ряд інцидентів.

Високопоставлені представники КНДР можуть провести в США переговори з колишніми американськими чиновниками.

Про це пише The Washington Post.

Як пише видання, можливість цієї зустрічі вказує на потенційну готовність північнокорейської влади розпочати діалог з новою адміністрацією Дональда Трампа.

При цьому підготовку цієї зустрічі ускладнює ряд таких інцидентів, як останні випробування північнокорейської балістичної ракети, а також вбивство зведеного брата лідера КНДР Кім Чен Ина — Кім Чен Нама.

За даними видання, переговори можуть відбутися в Нью-Йорку протягом найближчих декількох тижнів.

Нагадаємо, що КНДР категорично відкидає заяву Ради Безпеки ООН, яка засуджує випробування нової ракети Пхеньяном.

Північна Корея стверджує, що їй вдалося протестувати можливість оснащення снаряда ядерною боєголовкою і здатність його ухилення від перехоплення.

Повідомляється про пуск балістичної ракети Pukguksong-2 середньої дальності класу "Мусудан". Вона пролетіла близько 500 кілометрів і впала в Японському морі.

При випробуваннях був присутній північнокорейський лідер Кім Чен Ин.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що Північна Корея провела тест ядерного пристрою - було виявлено штучний землетрус 5,3 бала поблизу відомого ядерного полігону КНДР.

Аналітики побоюються, що КНДР наближається до використання ядерної зброї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідер КНДР Кім Чен Ин підкреслив необхідність зміцнення ядерних сил країни. Таку заяву він зробив, коли був присутній на випробування балістичних ракет.

Нагадаємо, що США ввели санкції проти КНДР за численні порушення прав людини. Санкції торкнуться ряду високопоставлених осіб і п'яти компаній, а також лідера КНДР Кім Чен Ина.

У свою чергу Північна Корея заявила, що нові санкції США проти її лідера Кім Чен Ина означають оголошення війни і пообіцяла вжити рішучих заходів у відповідь. У заяві МЗС Пхеньяну, яку наводить офіційне північнокорейське Центральне агентство новин, йдеться, що цей крок з боку Сполучених Штатів є найгіршим із ворожих дій і представляє відкрите оголошення війни проти КНДР.

ядерна програма КНДР

Нагадаємо, що КНДР пригрозила завдати превентивного ядерного удару по США і Південної Кореї в разі загрози для безпеки країни.

"Превентивний ядерний удар справедливості буде завдано згідно заяви вищого керівництва Корейської народної армії", — заявляє центральне телеграфне агентство Кореї.

Пхеньян і раніше погрожував ядерним ударом, але тільки як відповідь на появу явної загрози.

4 березня 2016 року лідер КНДР Кім Чен Ин розпорядився тримати ядерну зброю напоготові до застосування в будь-який момент.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея здійснила запуск ракети з віддаленого космодрому. Незважаючи на заяви КНДР про запуск на орбіту супутники спостереження, у світі припускають, що Пхеньян випробовує міжконтинентальну балістичну ракету.

Нагадаємо, що 6 січня 2016 року КНДР оголосила про успішне випробування водневої бомби.

Геологічна служба США зареєструвала на території КНДР землетрус магнітудою 5,1 бала, а метеорологічне агентство Південної Кореї уточнило, що його епіцентр збігається з розташуванням полігону, на якому Пхеньян раніше проводив випробування ядерних вибухових пристроїв: 30 миль від містечка Пангги-ри.

Радбез ООН на екстреному засіданні Північної Кореї пригрозив санкціями.

Нагадаємо, що раніше глава Міноборони Японії Ген Накатані віддав наказ про підготовку протиповітряної оборони країни до знищення північнокорейської ракети.

Північна Корея випустила балістичну ракету у бік Японії

Північна Корея випустила балістичну ракету у бік Японії

Повʼязані теми:

Наступна публікація