Референдум у Каталонії завершився, більше 700 постраждалих

Референдум у Каталонії завершився, більше 700 постраждалих

Фото: Reuters

Прем’єр-міністр Іспанії заявив, що референдум не відбувся.

У Каталонії завершився референдум за незалежність. Тим часом кількість постраждалих внаслідок сутичок між прихильниками незалежності регіону та поліцією сягнула понад 700.

Про це повідомляє Reuters.

Сотні людей зазнали поранень під час голосування за незалежність Каталонії

Сотні людей зазнали поранень під час голосування за незалежність Каталонії

Департамент охорони здоров’я Каталонії заявив, що поранення отримала 761 людина. Двоє з них – у важкому стані, вони перебувають у лікарні. Одна людина травмувала око, у другої – серцевий напад.

Прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой у своєму зверненні зазначив, що референдум не відбувся. Він сказав, що каталонців обманом затягнули на голосування, заявивши, що референдум став стратегією регіонального уряду проти законності та демократичної гармонії, і це був "шлях, який нікуди не веде ".

Рахой також подякував силовикам за дотримання закону і виконання своєї роботи. Він також закликав зустрітися з усіма іспанськими політичними партіями, щоб обговорити майбутнє країни після референдуму.

Офіційний представник каталонського уряду Жорді Турулл зі свого боку заявив, що "Іспанія скомпрометувала себе" через дії поліції проти учасиків голосування, тому відповідатиме у міжнародних судах.

Нагадаємо, 1 жовтня в іспанській Каталонії відбувся референдум про незалежність, іспанська влада виступає проти від'єднання і окремого існування "каталонської держави". На окремих дільницях дійшло до сутичок і поранень.  В уряді Каталонії повідомили про 761 пораненого, у поліції заявили про 38 травмованих правоохоронців. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація