Reuters повідомило про другу зустріч Трампа і Путіна в Гамбурзі

Reuters повідомило про другу зустріч Трампа і Путіна в Гамбурзі

Фото: Reuters

Лідери США і Росії спілкувалися лише в присутності перекладача Путіна.

Президент США Дональд Трамп і президент Росії Володимир Путін провели другу зустріч на саміті G20 в Гамбурзі, про яку раніше не повідомлялося.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіційного представника Білого дому.

Співрозмовник агентства не сказав, скільки часу тривала друга зустріч або що на ній обговорювалося.

Трамп та Путін вперше потисли один одному руки на саміті G20

Трамп та Путін вперше потисли один одному руки на саміті G20

Друга розмова між Трампом і Путіним відбулася під час обіду для глав 20 держав та їхніх дружин і чоловіків у Гамбурзі, сказав Іан Бреммер, президент консалтингової групи з питань політичного ризику Eurasia Group, який першим повідомив про цю зустріч.

Бреммер сказав, що Трамп встав зі свого місця посеред обіду і провів близько години, розмовляючи "приватно і жваво" з Путіним, і з ними був лише особистий перекладач російського президента.

Відсутність американського перекладача здивувала інших лідерів держав на обіді, сказав Бреммер, який назвав це "порушенням протоколу національної безпеки".

Нагадаємо, 7 липня в Німеччині на полях саміту G20 відбулася перша зустріч президента Росії Володимира Путіна та президента США Дональда Трампа. До цього, вони спілкувалися лише телефоном. Глави держав говорили про ситуацію в Сирії, щодо терористичної організації "ІД", про російсько-американські відносини і ситуацію в Україні і про кібербезпеки. Більше про першу зустріч політиків читайте на сайті ТСН.uа.

Повʼязані теми:

Наступна публікація