Росія планує запустити надважку ракету

Росія планує запустити надважку ракету

Фото: pixabay.com

«Дон» буде володіти додатковим ступенем, що дозволить збільшити вантажопідйомність ракети.

В 2029 році Росія планує запустити надважку ракету-носій «Дон», яка буде володіти більшою вантажопідйомністю, ніж надважка ракета «Єнісей», перший запуск якої намічений на 2028 рік. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на джерело в ракетно-космічній галузі.

«Дон» буде володіти додатковим ступенем, що дозволить збільшити вантажопідйомність ракети. За словами співрозмовника видання, «Дон» зможе виводити на низьку навколоземну орбіту корисний вантаж масою 125-130 тонн, а на місячну орбіту — 32 тонни. У «Єнісею» ці показники нижчі: від 88 до 103 тонн для НГО, від 20 до 27 тонн — для місячної.

Нова надважка ракета повинна буде доправити до Місяця злітно-посадочний комплекс для відпрацювання примісячення на поверхню супутника. Крім цього, «Дон» і «Єнісей» відправлять на Місяць пілотований транспортний корабель «Федерація» і модуль місячної бази. Також ракети зможуть доставляти телескопи для фундаментальних досліджень далекого космосу.

Москва услід за Вашингтоном призупиняє участь у договорі про ліквідацію ракет середньої та малої дальності

Москва услід за Вашингтоном призупиняє участь у договорі про ліквідацію ракет середньої та малої дальності

Нагадаємо, в п'ятницю, 1 лютого, США оголосили про рішення призупинити участь у ДРСМД від 2 лютого. Про це намір США заявляли ще в середині січня. Цьому передувало звинувачення Росії в порушенні договору, оскільки остання, за словами представників американського Держдепу, розробляє крилаті ракети наземного базування середнього радіусу дії. І це прямо порушує договір. Президент США Дональд Трамп уже заявив, що Сполучені Штати почнуть підготовку військової відповіді на порушення Росією зобов'язань.

Путін у свою чергу заявив, що РФ призупиняє участь у ДРСМД і починає розробку гіперзвукової ракети.

Детальніше про ракетний договір, чому США вирішили припинити в ньому участь, і які наслідки це матиме для світу читайте за посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація