Російській уряд пробує зманити до себе українських авіабудівників

Російській уряд пробує зманити до себе українських авіабудівників

Фото: Reuters

Цілу галузь у Кремлі оголосили безперспективною для України.

Росія готова прийняти українських авіаконструкторів і забезпечити їх роботою і зарплатою. Про це заявив віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін після огляду розробки російського авіапрому у Воронежі.

"Ми чекаємо переїзду в Росію українських авіаконструкторів, авіабудівників. Вони не мають зараз ніякої перспективи для себе для роботи в Києві і, в цілому, в Україні. Ми готові забезпечити їх найнеобхіднішим, всією необхідною роботою, перспективою, заробітними платами для того, щоб не вмерла та ідеологія авіабудування, яка колись була вихована Олегом Костянтиновичем Антоновим, як єдина невідривна частина загальної школи авіабудування Радянського Союзу", - заявив Рогозін.

Разом із тим песимістична картина перспектив українського авіапромислового комплексу, змальована російським урядовцем, дуже далека від дійсності. Так, близько місяця тому, 20 грудня у Києві на держпідприємстві "Антонов" представили новий український літак - транспортник Ан-132D. В урочистій презентації брав участь президент України Петро Порошенко. Народження нового літака українського виробництва він назвав справжнім святом.

Вперше без російських деталей: українці за рекордний термін збудували новий АН -132

Вперше без російських деталей: українці за рекордний термін збудували новий АН -132

Повʼязані теми:

Наступна публікація