Вбивця російського посла у Туреччині вигукував: "Не забувайте Сирію"

Вбивця російського посла у Туреччині вигукував: "Не забувайте Сирію"

Фото: Getty Images

Користувачі соцмереж розшифрували, що вигукував вбивця під час замаху на російського посла у Туреччині.

Розшифровано звернення вбивці, який зчинив замах на російського посла Андрія Карлова в центрі сучасного мистецтва в Анкарі. Про це повідомляють очевидці у Twitter.

Стрілок кричав турецькою та арабською мовами: "... Аллаху Акбар! Не забувайте Алеппо, не забувайте Сирію! Поки сирійці не будуть у безпеці, ви теж не будете! Всім назад!" - кричав вбивця, випускаючи кулі в спину посла. 

Як повідомлялося раніше, 19 грудня під час відкриття художньої виставки в турецькому місті Анкара невідомий зі спини вистрілив у посла Росії в Туреччині Андрія Карлова. 62-річний дипломат отримав важкі поранення.

У Мережі опублікували відео із моментом замаху, на якому видно обличчя нападника.

Згодом у МЗС РФ офіційно підтвердили, що Карлов загинув внаслідок отриманих поранень.

Андрій Карлов працював послом РФ в Туреччині з липня 2013 року. У 1976 році він закінчив факультет міжнародних економічних відносин МДІМВ МЗС СРСР, в тому ж році він почав працювати на дипломатичній службі.

У 1976-2008 роках Карлов обіймав різні посади в центральному апараті зовнішньополітичного відомства та за кордоном. З 2001 по 2006 рік працював послом РФ в КНДР. У 2007-2009 роках був заступником директора консульського департаменту МЗС Росії. У 2009-2013 роках він був директором цього департаменту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація