США перекинули до Європи "ядерні" бомбардувальники B-52H Stratofortress

США перекинули до Європи "ядерні" бомбардувальники B-52H Stratofortress

Фото: wikimedia.org

Літак приземлився на військовій базі у Великій Британії.

На передову базу Ферфорд у Великій Британії прибув американський стратегічний бомбардувальник B-52H Stratofortress, здатний нести ядерні крилаті ракети і авіабомби. Дані про переліт відкриті на ресурсах авіадиспетчерських служб.

Після трансатлантичного перельоту бомбардувальник пройшов над Англією, але не приземлився, а попрямував через повітряний простір Німеччини на Балтику, де ліг на прямий курс до Калінінградської області РФ. B-52H Stratofortress перебував у зоні дії російської ППО всього кілька хвилин, наблизившись до морського кордону РФ на відстань близько 120 км, після чого змінив курс і пішов на авіабазу Ферфорд.

Ядерні бомбардувальники літатимуть вздовж російських кордонів у рамках навчань НАТО

Ядерні бомбардувальники літатимуть вздовж російських кордонів у рамках навчань НАТО

Перед тим на цій базі вже приземлилися три таких бомбардувальника. За наявними даними, в найближчі дні їхня кількість може зрости до 6 або 8 одиниць. Такого масованого перекидання стратегічних бомбардувальників ВПС США не спостерігалося з 2003 року, коли там було розміщено майже 20 літаків B-52H для участі в американській військовій операції проти Іраку.

Як повідомлялося, 26 січня американська та канадська авіація піднімалася на перехоплення двох російських стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-160, які увійшли в канадську зону ідентифікації ППО. Об'єднане командування аерокосмічної оборони Північної Америки розповіло, що росіяни наблизилися до повітряних кордонів, однак залишалися в міжнародному повітряному просторі і не заходили на суверенну територію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація