США представили проект резолюції Радбеза ООН з жорсткими санкціями проти КНДР

США представили проект резолюції Радбеза ООН з жорсткими санкціями проти КНДР

Фото: Reuters

США і Китай не мають наміру визнавати КНДР ядерною державою.

Влада США за підтримки Китаю представила Раді Безпеки ООН проект резолюції, яка передбачає введення санкцій щодо Північної Кореї.

Як повідомила постійний представник США при ООН Саманта Пауер, згідно з проектом всі вантажі, що прямують до Північної Кореї і з неї, вперше будуть піддаватися обов'язковій повній перевірці. Резолюція також вводить заборону на продаж Пхеньяну будь-яких видів озброєнь, у тому числі стрілецької зброї.

"Крім того, резолюція накладає фінансові санкції на банки та рахунки КНДР і вводить заборону на ядерну і ракетну продукцію подвійного призначення", - йдеться в заяві Пауер.

Напередодні представник американської Ради національної безпеки Нед Прайс заявив, що США і Китай не мають наміру визнавати КНДР ядерною державою.

Раніше Американський інститут громадської думки поставив Північну Корею на перше місце в списку країн, які громадяни США вважають своїми головними ворогами.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея здійснила запуск ракети з віддаленого космодрому. Незважаючи на заяви КНДР про запуск на орбіту супутники спостереження, у світі припускають, що Пхеньян випробовує міжконтинентальну балістичну ракету.

Нагадаємо, що 6 січня КНДР оголосила про успішне випробування водневої бомби.

Геологічна служба США зареєструвала на території КНДР землетрус магнітудою 5,1 бала, а метеорологічне агентство Південної Кореї уточнило, що його епіцентр збігається з розташуванням полігону, на якому Пхеньян раніше проводив випробування ядерних вибухових пристроїв: в 30 милях від містечка Пангги-ри.

Радбез ООН на екстреному засіданні Північної Кореї пригрозив санкціями.

Нагадаємо, що раніше глава Міноборони Японії Ген Накатані віддав наказ про підготовку протиповітряної оборони країни до знищення північнокорейської ракети.

Повʼязані теми:

Наступна публікація