США схвалили виділення тисяч віз для громадян Афганістану

США схвалили виділення тисяч віз для громадян Афганістану

Фото: Associated Press

Уже цього місяця США почнуть евакуацію здобувачів спеціальної імміграційної візи з Афганістану.

Палата представників Конгресу США схвалила надання 8000 спеціальних імміграційних віз для громадян Афганістану.

Про це повідомляє Reuters в п'ятницю, 23 липня.

Програма спеціальної імміграційної візи доступна афганцям, які працювали з урядом США або американськими збройними силами. Зазначається, що з грудня 2014 року США видали 26 500 таких віз.

Загроза для цих афганців та їхніх сімей виникла після того, як США почали виведення військ з Афганістану. Побоювання також посилилися в зв'язку із загостренням бойових дій між підтримуваними США афганськими силами і радикальним рухом "Талібан". В останні тижні бойовики захоплюють нові території і прикордонні переходи.

Уже цього місяця США почнуть евакуацію здобувачів спеціальної імміграційної візи з Афганістану. Перша група буде доправлена ​​на військову базу у Вірджинії.

Нагадаємо:

Влада Афганістану та ісламістського угруповання "Талібан" завершили дводенні переговори, домовились пришвидшити мирні зусилля та берегти цивільну інфраструктуру.

Напередодні Талібан заявив, що контролює 90% афганського кордону. За словами представника руху Забіуллу Муджахеда рух повністю контролює кордони Афганістану з Таджикистаном, Узбекистаном, Туркменістаном та Іраном.

Новини світу: в Афганістані під час молитви невідомі здійснили спробу нападу на президента

Новини світу: в Афганістані під час молитви невідомі здійснили спробу нападу на президента

Повʼязані теми:

Наступна публікація