Стрілянина у Вашингтоні спричинила надзвичайно велику пробку

Стрілянина у Вашингтоні спричинила надзвичайно велику пробку

Фото: Reuters

Поранення отримав поліцейський.

У Вашингтоні поблизу Капітолію невідомий відкрив стрілянину. Це сталося близько 3 години дня за місцевим часом, близько 22-ї за Києвом. Про це йдеться у сюжеті ТСН.Ніч.

З кількох різних джерел є інформація, що вона сталася або в центрі відвідувачів Капітолія, або поруч із ним. Невідомий дістав зброю і почав стріляти, він легко поранив одного поліцейського і його тут же затримали.

Ця стрілянина спричинила надзвичайно велику пробку в американській столиці - повністю перекритий адміністративний квартал - не тільки сенатські та конгресові будівлі, а й Білий дім. Зараз прийшло повідомлення, що їх вже встигли зняти. Наразі з района Капітолія все ще чутно звуки сирен.

Поліція відразу розповсюдила повідомлення, яке прийшло абсолютно на всі телефони людей, що знаходяться в районі Вашингтонської метрополії. Там містилося попередження - ніхто не зможе зайти и вийти з будівель капітолійського комплексу, чи зайти в них. Пересування між будинками можливе, але користуватися підземними тунелями та спеціальним капітолійським метро заборонили. Також попросили всіх, хто є назовні, сховатися в укриття.

Слід сказати кілька слів про загальні, звичні для Вашингтона заходи безпеки в адміністративних будівлях. В Конгрес та Сенат може зайти будь-яка людина, що не має при собі зброї чи вибухонебезпечних речовин. Тобто, спеціальна перепустка не потрібна, утім на вході обов'язково перевіряють всі речі на контрольно-безпековому пункті на кшталт тих, що є в аеропортах. Ситуація з безпекою Білого дому геть інша - там діє винятково перепусткова система і звична перевірка.

Наразі представники поліції твердять - те, що сталося під Капітолієм - поодинокий інцидент, загрози для громадськості немає.

Кореспондент ТСН Наталка Пісня

У самому центрі Вашингтону сталася стрілянина

У самому центрі Вашингтону сталася стрілянина

Повʼязані теми:

Наступна публікація