Святі для християн реліквії Нотр-Даму не постраждали – ЗМІ

Святі для християн реліквії Нотр-Даму не постраждали – ЗМІ

Фото: Getty Images

Наразі є повідомлення про те, що їх вдалося врятувати.

У соборі Паризької Богоматері на момент виникнення пожежі зберігалися великі святині католицької церкви. Про це повідомляє телеграм-канал Mash.

Як відомо, Нотр-Дам є місцем зберігання тернового вінця Ісуса Христа, котрий було придбано королем Франції Людовиком IX у візантійського імператора 1238 року. Також у храмі перебувала частина Хреста, з якого зняли Ісуса. Це великі християнські реліквії.

"Всі частини дерев'яного інтер'єру у вогні", - повідомили представники собору. Разом із тим французькі ЗМІ повідомляють, що реліквії не постраждали.

У Парижі горить Собор Паризької Богоматері

У Парижі горить Собор Паризької Богоматері

У понеділок, 15 квітня, сталася пожежа в одній із найвідоміших пам’яток Франціїсоборі Паризької Богоматері. Очевидці та медіа швидко почали публікувати з місця події численні фото та відео

У соборі через масштабну пожежу, яка сколихнула увесь світобвалився дах і шпиль, а вогонь знищив велику частину внутрішніх конструкцій будівлі. В ніч проти 16 квітня було офіційно повідомлено, що основні конструкції будівлі собору Нотр-Дам не обваляться - про таку загрозу раніше говорили пожежники

За останніми даними, в результаті пожежі постраждала одна людина - травми отримав один з пожежників

Повʼязані теми:

Наступна публікація