Трамп обговорює можливість введення санкцій проти Росії та Ірану через підтримку Асада – Хейлі

Трамп обговорює можливість введення санкцій проти Росії та Ірану через підтримку Асада – Хейлі

Фото: Reuters

США більше не бачать Асада лідером сирійського народу.

Президент США Дональд Трамп розглядає можливість застосування нових санкцій проти Росії та Ірану у зв'язку із ситуацією у Сирії.

Про це в ефірі телеканалу CNN повідомила американський постпред при ООН Ніккі Хейлі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Президент має намір обговорити це питання, і процес обговорення вже йде, - сказала вона.

Також Хейлі заявила, що адміністрація Трампа не бачить миру і стабільності у Сирії, поки при владі перебуває президент Башар Асад, передає NBC News.

"Ми ні в якому разі не бачимо миру у цій країні у зв'язку з іранським впливом. Ми в жодному разі не бачимо миру з Росією, яка підтримує Асада. Ми не бачимо миру з Асадом в якості голови сирійського уряду. Ми повинні переконатися, що ми розширюємо цей процес. Політичне рішення повинно зійтися на благо народу Сирії", - сказала вона.

На минулому тижні Хейлі сказала, що повалення уряду Асада – не пріоритет для адміністрації Трампа. Першим пріоритетом є перемогти "ІДІЛ". Тепер посол США в ООН каже, що може бути "кілька пріоритетів".

"Звичайно, (перший пріоритет), це перемогти "ІДІЛ". Я маю на увазі, що ми повинні зробити це для миру і стабільності в регіоні. Це також зменшить іранський вплив, який, як ми думаємо, викликає так багато суперечок і ще гірші проблеми на цій території. І тоді ми повинні піти, переконавшись, що ми насправді бачимо лідера, який буде захищати свій народ. І ясно, що Асад не та людина", - сказала Ніккі Хейлі.

Наслідки хімічної атаки: чим Україні загрожує удар США по аеродрому Сирії

Наслідки хімічної атаки: чим Україні загрожує удар США по аеродрому Сирії

Нагадаємо, американські есмінці USS Porter і USS Ross 7 квітня випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил Шайрат. В результаті загинули шість осіб, повідомили в Міноборони Сирії. Операція проводилася у відповідь на хімічну атаку уряду Сирії 4 квітня у містечку Хан-Шейхун, в результаті якої загинули і отримали поранення сотні невинних сирійців, в тому числі жінки і діти. 

Глава Сполучених Штатів Дональд Трамп закликав "всі цивілізовані держави" приєднатися до США, щоб покласти край конфлікту в Сирії. Він заявив, що Вашингтон зобов'язаний "стримувати і запобігати поширенню і використанню смертоносної хімічної зброї", яку, за його словами, безсумнівно використовувала сирійська влада. 

Своєю чергою, держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Росія виявилася "неспроможною" виконати свої зобов'язання 2013 року для захисту Сирії від хімічної зброї. За його словами, РФ є або співучасником, або "просто некомпетентною", оскільки не дотримується угоди щодо утилізації хімічної зброї в країні.

Глава РФ Володимир Путін заявив, що ця атака порушує міжнародне право.

Пентагон розслідує, чи не брала Росія участь в хімічній атаці у Сирії

Пентагон розслідує, чи не брала Росія участь в хімічній атаці у Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація