У Білорусі п'ятеро осіб засуджені до смертної кари

У Білорусі п'ятеро осіб засуджені до смертної кари

У Білорусі п'ятеро осіб засуджені до смертної кари

2016 року страчено було четверо осіб.

У Білорусі протягом 2017 року смертний вирок за особливо тяжкі злочини отримали п'ятеро осіб.

Про це повідомив перший заступник голови Верховного суду Білорусі Валерій Калінкович, передає "Інтерфакс".

За його словами, минулого року п'ять осіб отримали міру покарання у вигляді смертної кари, ще троє - довічне ув'язнення. Калінкович зазначив, що обидва вироки є найвищою мірою покарання у Білорусі.

Як повідомляє tut.by, до смерті засудили двох чоловіків - "чорних ріелторів" Ігоря Гершанкова і Семена Бережного. Їх звинуватили у вбивстві шести осіб, підготовці ще одного, а також шахрайстві. Також смертну кару отримав убивця двох пенсіонерів Олексій Міхаленя і убивця двох власних синів Кирило Казачок. П'ятим смертником став чоловік, що під час ув'язнення здійснив третє вбивство, позбавивши життя свого співкамерника. 

"Людина, на жаль, здійснила вже третє в своєму житті вбивство. Скоїв убивство, відбуваючи покарання теж за вбивство", - каже Калінкович.

Як відомо, Білорусь лишається єдиною в Європі і на території колишнього СРСР країною, де діє смертна кара. Здійснюється вирок шляхом розстрілу. Родичі засудженого не мають права бачитися зі смертником перед стратою, їм також не повідомляють про день виконання вироку, а також не віддають тіло для поховання. Місце захоронення не розголошується. 

Протягом 2016 року у Білорусі здійснили три розстріли за вироком суду. 

Нагадаємо, американець Ентоні Аллен Шор, відомий як "джгутовий вбивця", став першою людиною в штаті Техас, яку стратили 2018 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація