У Молдові пояснили, чому вислали російських дипломатів

У Молдові пояснили, чому вислали російських дипломатів

Фото: Reuters

П'ятеро дипломатів мають залишити країну.

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп заявив, що російських дипломатів оголосили персонами нон ґрата на основі інформації, отриманої від спецслужб.

Про це повідомляють РИА Новости.

Проте, Філіп не озвучив, кого саме висилають із країни.

"Правила не дозволяють робити це. Вони були оголошені персонами нон ґрата на основі інформації, яку ми отримали від спецслужб. Це стандартна процедура. Це все, що я можу сказати на цей момент. Не можу повідомити всі мотиви, які були надані спецслужбами", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, вчора влада Молдови наказала п'ятьом російським дипломатам залишити країну. Дипломати оголошені персонами нон ґрата, їм наказано покинути країну протягом 24 годин. 

Відповідна нота була передана в посольство у другій половині дня 29 травня. Посол Росії в Кишиневі Фарит Мухаметшин підтвердив цю інформацію, але імена висланих дипломатів не назвав і не став коментувати рішення молдавського МЗС.

"Інтерфакс" інформує, що в числі тих, хто повинен покинути країну, – помічник військового аташе посольства РФ в Молдові Олександр Грудин. Раніше повідомлялося, що колишнього депутата парламенту Молдови Юрія Болбочану затримали у справі про шпигунство на користь Росії. За даними слідчих, Болбочан підтримував контакти з Грудиним і передавав секретну інформацію. 

Молдова вислала 5 російських дипломатів з країни

Молдова вислала 5 російських дипломатів з країни

Повʼязані теми:

Наступна публікація