Він був найтитулованішим кухарем у світі.
У Швейцарії у віці 73 років помер найтитулованіший кухар у світі, француз Жоель Робюшон.
Про це на своїй сторінці у Twitter написав речник французького уряду Бенджамін Гріво.
"Жоель Робюшон, фантастичний шеф-кухар, який був найтитулованішим у світі, покинув нас сьогодні. Від Парижа до Шанхая його спосіб життя був художньою формою, який створив французький гастрономічний блиск і продовжує надихати наступні покоління шеф-кухарів", - написав він.
Joël Robuchon, chef visionnaire et le plus étoilé au monde nous quitte aujourd’hui. De Paris à Shanghai, son savoir-faire érigé en art a fait rayonner la gastronomie française et continuera d’inspirer la jeune génération de chefs. Pensées à ses amis, proches et nombreux élèves. pic.twitter.com/0kWWjYUne7
— Benjamin Griveaux (@BGriveaux) August 6, 2018
За даними французького видання Le Figaro, Робюшон помер від онкологічного захворювання.
На кухні Робюшон почав працювати з 1960 року у віці 15 років. У 39 років отримав звання "шеф-кухара століття". Він став відомим своїм перфекціонізмом у приготуванні страв, більшість експертів вважають, що саме Робюшон повернув французькій кухні більш аутентичний, буржуазний вигляд.
За свою кар’єру француз відкрив десятки ресторанів, які загалом зібрали 32 найвищі нагороди у цій галузі – зірки Мішлен. Таким чином, Робюшон став найтитулованішим шеф-кухарем у світі. Крім того, він отримав кілька інших престижних кулінарних нагород, серед яких і премія фонду Джеймса Бірда в номінації "Найкращий новий ресторан".