У Сирії через смертника загинув російський військовий

У Сирії через смертника загинув російський військовий

Фото: Reuters

Лікарі боролися за його життя більше доби.

У Сирії загинув 11-й російський військовий - сержант охорони гуманітарного конвою російського Центру примирення ворогуючих сторін Андрій Тимошенков.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Міноборони РФ.

За інформацією російського оборонного відомства, Андрій Тимошенков відкрив вогонь зі стрілецької зброї по автомобілю, який був начинений вибухівкою і їхав у бік пункту роздачі гуманітарної допомоги. Внаслідок вибуху автівки військовий отримав поранення, несумісні з життям.

Лікарі більше доби боролися за життя Тимошенкова, але 16 червня він помер.

Зазначається, що командування представило військового до державної нагороди посмертно.

Російська операція в Сирії триває з кінця вересня минулого року. У березні президент Росії Володимир Путін розпорядився вивести з Сирії основну частину російського контингенту, заявивши, що військові виконали поставлені завдання. У той же час частина російського угруповання залишилася в Сирії і продовжує бойові вильоти.

Як повідомлялося раніше, сирійські військові повністю звільнили місто Пальміра від бойовиків 27 березня. Операція тривала протягом декількох днів. Важливе стратегічне значення міста зумовлено її положенням, - Пальміра розташована в центрі Сирії і має великі енергетичні ресурси. Також біля Пальміри розташовані стратегічно важливі для Сирії нафтогазові родовища. З міста йдуть нафто - і газопроводи, які забезпечують захід країни паливом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація