У США дозволили учням-транссексуалам вільно обирати туалети в школах

У США дозволили учням-транссексуалам вільно обирати туалети в школах

Фото: Reuters

Республіканці різко розкритикували розпорядження і сказали Обамі готуватися до позову. 

Адміністрація президента США Барака Обами видала розпорядження, згідно з яким державні школи повинні дозволити учням-трансгендерам користуватися жіночим чи чоловічим туалетом за власним вибором.

Про це повідомляє Reuters.

Згідно з документом, школи не повинні вимагати від учнів-транссексуалів свідоцтва про народження та інших документів, щоб визначати їхню стать.

Консервативні політичні сили бурхливо відреагували на це розпорядження. Генеральний прокурор штату Техас Кен Пакстон зазначив, що цей документ "повинен бути оскаржений".

"Якщо президент Обама вважає, що він може знущатись над школами Техасу, дозволяючи чоловікам безперешкодно заходити у туалети до дівчат, то йому слід готуватись до ще одного судового позову", - наголосив прокурор.

Республіканці, які очолюють інші штати закликали ігнорувати розпорядження Білого дому та звинуватили адміністрацію Обами у перевищенні своїх повноважень.

Наразі у федеральному суді США точиться судова суперечка між адміністрацією Обами і штатом Північна Кароліна з приводу ухваленого у штаті в березні 2016 року закону, яким обмежується доступ до громадських туалетів для трансгендерів. Північна Кароліна стала першим штатом в країні, де людям заборонили користуватися розрахованими на кілька людей туалетами і роздягальнями в громадських будівлях і школах, якщо вони не відповідають статі, яка вказана в їхньому свідоцтві про народження.

Нагадаємо, що Білий дім оголосив, що найняв свого першого співробітника-транссексуала.

Повʼязані теми:

Наступна публікація