Першою у світі вакцину від коронавірусу у Великій Британії отримала літня жінка: фото

Першою у світі вакцину від коронавірусу у Великій Британії отримала літня жінка: фото

Фото: mirror.co.uk

Вакцину від коронавірусу виробництва Pfizer-BioNTech першою у світі отримала 90-річна британка.

Велика Британія 8 грудня першою у світі розпочала процес щеплення вакциною Pfizer-BioNTech від коронавірусу. Щеплення вже зробили 90-річній британці Маргарет Кінан. Таким чином, літня жінка стала першою людиною у світі, якій ввели вакцину від коронавірусу, котра пройшла всі етапи випробовування і її офіційно затвердили.

Про це пише Mirror Online.

Мешканка графства Вест-Мідленс отримала щеплення о 6.30 ранку за місцевим часом. Робили процедуру в університетській лікарні Ковентрі. Британка отримає другу дозу вакцини через 21 день.

Після щеплення 90-річна Маргарет Кінан розповіла, що почувається задовільно і радить усім вакцинуватися від коронавірусу. Жінка зазначила, що це найкращий подарунок на день народження, який вона могла отримати. Наступного тижня жінці виповниться 91 рік.

"Я відчуваю такий привілей - бути першою людиною, щепленою від COVID-19. Це найкращий подарунок на день народження, який я могла б побажати, бо це означає, що я нарешті можу з нетерпінням чекати проведення часу з родиною та друзями у новому році після того, оскільки я понад рік була сама", - сказала Маргарет Кінан.

Маргарет Кінан після вакцинації

Нагадаємо, Велика Британія першою у світі схвалила вакцину від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech. У вакцинації візьмуть участь передусім люди з груп ризику. Зокрема, такими вважають працівників і мешканців будинків для літніх, медиків і людей старших за 80 років. Детально про вакцину Pfizer-BioNTech і процес вакцинації у Великій Британії читайте за посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація