У Єгипті готуються випускати російську COVID-вакцину Sputnik V

У Єгипті готуються випускати російську COVID-вакцину Sputnik V

Фото: Associated Press

Виробництво препарату розпочнеться в третьому кварталі 2021 року.

Єгипетська фармацевтична компанія Minapharm в Каїрі погодилася щорічно виготовляти понад 40 мільйонів доз розробленої в РФ вакцини від COVID-19 Sputnik V. 

Про це із посиланням на угоду між єгипетським виробником та Російським фондом прямих інвестицій повідомляє The Associated Press

Зазначається, що трансфер технологій почнеться негайно, а старт виробництва препарату очікується в третьому кварталі 2021 року.

За словами гендиректора РФПІ Кирила Дмитрієва, Sputnik V зараз схвалена фармацевтичними органами 61 країни.

Як повідомлялося, вакцина Sputnik V, створена Національним дослідницьким центром епідеміології та мікробіології імені М.Ф. Гамалії МОЗ РФ, зареєстрована в Росії 11 серпня 2020 року. Вона стала першою у світі, хоча її клінічні випробування тривають і досі. У Росії зафіксовано декілька випадків зараження COVID-19 після вакцинації.

Від січня 2021 року у Росії почали видавати "паспорт вакцинованого" особам, які зробили щеплення препаратом Sputnik V. РФ направила заявку на реєстрацію вакцини до Євросоюзу в січні, проте поки рішення ухвалене не було.

ТСН.ua дізнавався, що про російський Sputnik V думають в ЄС, і чому Сполучені Штати через власну недалекоглядність можуть програти Росії вакцинальну кампанію. Читайте про це за посиланням.

Зауважимо, що міністр охорони здоров'я Словаччини Марек Крайчі подав у відставку на тлі скандалу через закупівлю російської вакцини від COVID-19. Урядову кризу в Словаччині викликала таємна покупка російської вакцини Sputnik V прем'єр-міністром Матовичем без відома партнерів по коаліції. 

Новини України: Кабмін заборонив реєструвати російську вакцину "Спутнік"

Новини України: Кабмін заборонив реєструвати російську вакцину "Спутнік"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація