У Єревані тривають акції протесту: оголошено загальнонаціональний страйк

У Єревані тривають акції протесту: оголошено загальнонаціональний страйк

Фото: news.am

Учасники антиурядової акції протесту планують заночувати в наметах в центрі міста.

У вірменській столиці Єревані у вівторок, 22 грудня,  поновилися антиурядові протести. Мітингувальники спочатку оточили будівлю уряду, а потім планували заблокувати прокуратуру. Також частина протестувальників перебувала на площі Республіки.  Опозиція оголосила загальнонаціональний страйк, назвавши його "вирішальним днем їхньої боротьби". Опозиція планує проводити щоденні акції непокори, поки Пашинян не подасть у відставку.

Наразі мітингувальники заблокували урядові будівлі та розгортають намети на площі Республіки, повідомляє вірменське агентство news.am.

Учасники антиурядової акції протесту планують заночувати в центрі Єревану, щоб завтра продовжити мітинг. Станом на зараз заблокованими залишаються будівлі уряду, Генеральної прокуратури та Міністерства освіти і науки.

"Погода холодна, але ми сильні, ми разом. Тут вирішується питання про майбутнє нашої країни", - сказав один з мітингувальників, додавши, що вони підуть додому лише після відставки Пашиняна.

Раніше вірменська газета Нraparak із посиланням на власні джерела повідомила, що прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян оголосить про свою відставку та виступить за проведення позачергових парламентських виборів 31 грудня. 

Нагадаємо, у ніч проти 10 листопада прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, президент Азербайджану Ільхам Алієв і президент Росії Володимир Путін підписали тристоронню заяву, згідно з якою від 10 листопада оголошується повне припинення вогню і всіх військових дій в Нагірному Карабасі. 

Вірменська сторона погодилася на низку територіальних поступок, зокрема щодо Джебраіла, Зангелана, Кубатли, Фізулі, Агдама, Кельбаджара і Лачина, а також Шуши та Гадрутського району. У зв'язку із цим у вірменській столиці Єревані спалахнули протести проти угоди та за відставку Пашиняна.

Через поразку у війні за Нагірний Карабах у Вірменії вимагають відставки прем'єр-міністра

Через поразку у війні за Нагірний Карабах у Вірменії вимагають відставки прем'єр-міністра

Повʼязані теми:

Наступна публікація