В Ефіопії посеред ночі бойовики застрелили та зарізали понад 200 людей

В Ефіопії посеред ночі бойовики застрелили та зарізали понад 200 людей

Фото: Associated Press

Раніше правозахисники вказували значно меншу кількість жертв.

В Ефіопії жертвами скоєного в середу на заході країни нападу бойовиків стали щонайменше 207 людей.

Про це в п'ятницю, 25 грудня, повідомили представники місцевої влади в регіоні Бенішангул-Гумуз, котрі посилаються на дані військових, передає інформагенція dpa.

Раніше ефіопські правозахисники, а також міжнародна правозахисна організація Amnesty International повідомляли про понад 100 жертв різанини. Як зазначається в повідомленні, озброєнні бойовики напали на представників народностей амхара, оромо й шинаша. Впродовж останніх місяців було скоєно вже кілька таких нападів.

Тим часом ефіопські військові запевнили, що вбили щонайменше 42 озброєних бойовиків, котрі, ймовірно, були причетні до нападу.

Як повідомляли раніше правозахисники, під час нападу на низку поселень поблизу міста Метекель в регіоні Бенішангул-Гумуз бойовики застосовували як вогнепальну, так і холодну зброю. Атаку було скоєно вночі, коли мешканці поселень ще спали. На момент нападу поблизу не було ні поліції, ні військових, визнають чиновники. Після нападу до лікарень було доправлено 36 осіб з вогнепальними ранами та ранами від стріл, повідомляє агенція AFP. Чимало загиблих мали колоті рани.

Ефіопія - багатонаціональна держава з населенням близько 112 мільйонів осіб. Тут спостерігаються досить напружені відносини між окремими етнічними групами населення. Вони зросли за урядування прем'єр-міністра Абія Ахмеда, який від 2018 року перебуває при владі.

Нещодавно в розташованому на півночі країні регіоні Тиграй мав місце потужний збройний конфлікт.

Громадянська війна в Ефіопії: чи може конфлікт стати початком розпаду країни — Секретні матеріали

Громадянська війна в Ефіопії: чи може конфлікт стати початком розпаду країни — Секретні матеріали

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація