В Індії стартують найбільші у світі вибори

В Індії стартують найбільші у світі вибори

Фото: Associated Press

Лідером соціологічних опитувань є правляча партія.

Більше 142 мільйонів індійців візьмуть участь у першій фазі парламентських виборів. А загалом голосування відбудеться для 900 мільйонів громадян Індії, що робить ці вибори найбільшими у світі.

Про це пише Sky News.

Вибори до парламенту Індії поділяються на сім етапів, перший з яких стартує 11 квітня, а останній – 19 травня. Підрахунок голосів має завершитися до 23 травня. Голосувати будуть у всіх 29 штатах та у семи союзних територіях.

У підсумку індійці мають обрати 543 депутатів парламенту.

Соціологічні опитування показують, що лідером є правляча націоналістична партія "Бхаратія Джаната" на чолі з чинним прем'єр-міністром Нарендрою Моді. І це попри те, що голова уряду не виконав свою головну обіцянку подолати безробіття в країні.

Головна опозиційна сила - партія "Індійський національний конгрес" на чолі з представником найвідомішої політичної династії в сучасній Індії Рахулом Ганді – як, очікується, не зможе отримати більшість місць у парламенті.

Нагадаємо, 9 квітня в Ізраїлі відбулися позачергові вибори. Після підрахунку майже 98% голосів, блок правих партій отримує 65 місць в Кнесеті зі 120. При цьому основні партії-конкуренти, керівна права партія прем'єра Нетаньяху "Лікуд" і опозиційний лівий альянс "Кахоль-лаван", отримують рівну кількість депутатських місць – по 35. Після оголошення перших екзит-полів, обидві партії, що конкурують, оголосили про свою перемогу на виборах.

Пізніше лідери опозиційної партії "Кахоль-лаван" визнали свою поразку. Вони наголосили, що "партія приймає волю народу і реальність", але нова політсила отримала рекордні понад мільйон голосів підтримки та продовжуватиме боротьбу за владу в Ізраїлі в майбутньому. Тим часом президент США Дональд Трамп висловив привітання прем'єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньяху з перемогою.

На дострокових виборах в Ізраїлі лідирують одночасно дві партії

На дострокових виборах в Ізраїлі лідирують одночасно дві партії

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація