В одному зі штатів США, де лідирує Байден, проведуть перерахунок голосів

В одному зі штатів США, де лідирує Байден, проведуть перерахунок голосів

Фото: Associated Press

Рахуватимуть голоси до 20 листопада.

Представники виборчих комісій штату Джорджія (США) оголосили про перевірку результатів президентських виборів, в результаті якої буде проведено повний ручний перерахунок голосів.

Про це 11 листопада повідомляє dailymail.

Так, держсекретар штату Бред Раффенспергер заявив на пресконференції в середу, що його офіс хоче, щоби перерахунок голосів розпочався до кінця тижня. За його словами, рахуватимуть голоси до 20 листопада.

Раффенспергер повідомив, що після підтвердження результатів ручного перерахунку кандидат, що програв, може запросити ще один перерахунок, який буде виконаний автоматично.

Як відомо, у штаті Джорджія обраний президент Джо Байден випереджає президента Дональда Трампа приблизно на 14 тисяч голосів. У Джорджії немає закону про обов'язковий перерахунок голосів, але закон штату надає таку можливість кандидату, якщо різниця між кандидатами у голосах становить менш ніж 0,5%. У середу лідерство Байдена становило 0,28 відсотка.

Нагадаємо, Джо Байден вважає "ганьбою" відмову чинного очільника США Дональда Трампа визнати поразку на президентських виборах. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація