В Росії озброєний школяр взяв в заручники весь клас

В Росії озброєний школяр взяв в заручники весь клас

Фото: Associated Press

Десятикласник прийшов до гімназії з ножем та пневматичним пістолетом.

В гімназії російського міста Казань 13 травня озброєний пневматичим пістолетом та ножем підліток тримав у заручниках своїх однокласників.

Про це повідомили в прес-службі МВС Республіки Татарстан РФ.

Російські поліцейські розповіли, що близько 11-ї години за місцевим часом про захоплення їм заявили батьки однієї з учениць.

"Надійшов телефонний дзвінок від батьків учениці 10-го класу гімназії №7 Казані, які повідомили, що однокласник її дочки, озброєний пістолетом і ножем, утримує однокласників в одному з кабінетів. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група", - зазначили в прес-службі та додали, що о 11:40 17-річний підліток був затриманий і ніхто не постраждав.

Пізніше з'ясувалося, що старшокласник зайшов до кабінету російської мови на початку уроку, сів за cтіл вчителя та дістав пневматичний пістолет і кухoнний ніж. Ніяких вимог підліток не висував. 

Нагадаємо, минулого місяця 18-річна старшокласниця зі штату Флорида своїми погрозами змусила закрити 19 шкіл у штаті Колорадо. Це сталося напередодні 20-х роковин трагедії у школі "Колумбайн", де двоє підлітків розстріляли 13 людей і наклали на себе руки. Дівчина була однією з прихильниць тих підлітків і напередодні річниці трагедії надіслала погрози школам у Колорадо. Зрештою її знайшли застреленою у таборі біля гори Еванс. 

1999 року Ерік Харріс і його друг Ділан Кліболд розстріляли у своїй школі "Колумбайн" у Літтлтоні (штат Колорадо) 13 осіб, десятки були поранені. Перед цим вони намагалися підірвати бомби в їдальні, але вибухівка не спрацювала. Після того, як Ерік і Ділан завершили розправу, вони вкоротили собі віку в шкільній бібліотеці. Вбивство в "Колумбайні" стало одним з найбільш відомих масових нападів. У всьому світу у нього з'явилися послідовники. Зокрема, послідовником "Колумбайна" вважається Влад Росляков, який влаштував масову стрілянину у коледжі у Керчі у жовтні 2018 року.

Керченський нападник міг надихнутися атакою в американській школі

Керченський нападник міг надихнутися атакою в американській школі

Повʼязані теми:

Наступна публікація