Великий бар'єрний риф отримав найвищий рівень небезпеки

Великий бар'єрний риф отримав найвищий рівень небезпеки

Фото: infoglaz.ru

Уряд Австралії встановив найвищий рівень небезпеки для коралових рифів через процес знебарвлення.

Рівень небезпеки для Великого бар'єрного рифу підвищився. Уряд Австралії назвав його "високим" через процес знебарвлення коралів.

Знебарвлення коралового рифу швидкими темпами відбувається вже останні 14 років. Головною причиною вважають, передусім, підвищення температури океану через глобальне потепління та течію Ель-Ніньо.

Однак, знебарвлення відбувалося і раніше. Так, у 1998 та 2002 роках температура води теж зросла через течію Ель-Ніньо, що й призвело до цього процесу. Проте, цього року знебарвлення було сильніше.

Довжина Великого бар'єрного рифу становить 2,3 тисячі км. За словами міністра довкілля Австралії Грега Ханта, знебарвлення відбувається насамперед у південній частині рифу.

Підвищення рівня небезпеки для коралових рифів допоможе управлінню морським парком Великого бар'єрного рифу провести дослідження та встановити, що відбувається з коралами.

Зазначимо, через знебарвлення корали білішають і стають більш крихкими, а біологічне різноманіття рифу зменшується. Крім того, знебарвлення зменшує популярність туризму та рибальства.

Нагадаємо, раніше вчені придумали спосіб пояснити глобальне потепління за допомогою криги. Вони переконані, що величезний, дуже старий шматок криги зможе пояснити цей процес.

Повʼязані теми:

Наступна публікація