Великобританія має подати запит на вихід з ЄС вже у вівторок - Шульц

Великобританія має подати запит на вихід з ЄС вже у вівторок - Шульц

Фото: Getty Images

Глава Європарламенту наголосив, що зволікання шкодить усім.

Глава Європарламенту Мартін Шульц закликав Великобританію подати запит про вихід з Євросоюзу вже на саміті у вівторок, 28 червня.

"Зволікання лише на догоду партійній тактиці британських консерваторів шкодить усім. Питання, яке довго не вирішується, приводить до все більшої невпевненості, ставлячи під загрозу робочі місця", - сказав Шульц в інтерв'ю Bild am Sonntag.

"Тому ми очікуємо, що британський уряд виконає обіцянку. Саміт у вівторок - відповідний для цього час", - додав глава Європарламенту.

Зазначається, що саміт відбудеться 28 - 29 червня. Другий день саміту пройде без участі Великобританії.

Нагадаємо, 23 червня Великобританія на референдумі підтримала Brexit - вихід держави з Євросоюзу. При явці в 72% населення - найбільш високої з початку 1990-х років - лише 48% проголосували за те, щоб Великобританія залишилася в ЄС.

Міністри закордонних справ країн-засновниць ЄС обговорили рішення Великої Британії

Міністри закордонних справ країн-засновниць ЄС обговорили рішення Великої Британії

Соціологічні дані свідчать, що сторона референдуму, яка програла, це молоді освічені британці, які виступали за збереження країни в Євросоюзі.

Після оприлюднення результатів референдуму прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, який був головним противником "Брекзиту", оголосив про свою відставку.

Вихід Британії з ЄС. Процедура

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація