ЄС створить єдину прикордонну службу швидкого реагування

ЄС створить єдину прикордонну службу швидкого реагування

Фото: Getty Images

У службі будуть працювати 1,5 тисячі співробітників.

Європейський парламент схвалив пропозицію про створення Європейського агентства з охорони кордонів і берегової лінії. Будь-яка країна союзу зможе скористатися нею, якщо вважає, що її звичайна прикордонна служба не справляється з потоками мігрантів.

Про це пише ВВС.Russian.

За проголосували 482 депутата, проти - 181. Нове відомство має стати єдиною для країн ЄС прикордонною службою швидкого реагування.

У службі будуть працювати 1,5 тисячі співробітників. Пропозицію про створення служби тепер має схвалити Рада Європи.

Нове відомство може почати працювати вже наприкінці літа. У минулому році в Європу прибуло більше мільйона мігрантів. Прикордонні служби більшості країн не впоралися з цим припливом. У підсумку Македонія та інші балканські країни закрили кордони для мігрантів.

Нагадаємо, що дві з половиною тисячі мігрантів потонули з початку року в Середземному морі. Про це повідомили в Організації Об'єднаних Націй.

Ці цифри більш ніж в 40 разів більше, ніж два роки тому. Тільки за минулий тиждень на шляху до кращого життя у воді загинули 900 чоловік.

За підрахунками ООН, в цьому році через Середземне море до Європи дісталися майже 200 тисяч осіб. З них 150 тисяч потрапили до Греції з Туреччини. Інші допливли до Італії. Шлях до неї експерти називають найбільш ризикованим маршрутом.

Мігранти почали викладати італійській поліції іноземну мову

Мігранти почали викладати італійській поліції іноземну мову

Повʼязані теми:

Наступна публікація