Європа більше не може розраховувати на військовий захист США - Меркель

Європа більше не може розраховувати на військовий захист США - Меркель

Фото: Reuters

Канцлерка Німеччини зазначила, що "на порозі Європи" відбувається багато великих глобальних конфліктів.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Європа більше не може розраховувати на військовий захист США і повинна "взяти свою долю у свої руки".

Про це вона сказала в німецькому Аахені на заході з нагоди вручення премії Карла Великого президентові Франції Еммануелю Макрону, передає Bloomberg.

"Вже не так, що Сполучені Штати просто захищатимуть нас", - сказала Меркель. "Європа повинна взяти свою долю в свої руки. Це завдання на майбутнє".

Канцлерка Німеччини зазначила, що "на порозі Європи" відбувається багато великих глобальних конфліктів і висловила стурбованість ризиком війни між Ізраїлем та Іраном у Сирії.

"Незважаючи на те, що країни Європейського Союзу досягли прогресу в оборонному співробітництві, ці зусилля залишаються "на ранньому етапі", - сказала вона.

Раніше голова Європарламенту Антоніо Таяні заявив про необхідність створити єдину армію Євросоюзу. "Європі в довгостроковій перспективі потрібна власна армія", - наголосив Таяні. Єдиної зовнішньої політики не може бути без єдиної оборонної стратегії, пояснив він. За словами голови Європарламенту, зараз в ЄС є 28 армій, які "роблять більш-менш одне і те ж". При цьому посилення співробітництва у цій сфері дозволить значно заощадити і бути "активнішими і сильнішими на міжнародній арені", переконаний глава Європарламенту.

Ангела Меркель вдруге приїхала до Дональда Трампа у Вашингтон

Ангела Меркель вдруге приїхала до Дональда Трампа у Вашингтон

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація