Європейський суд визнав палестинський ХАМАС терористичним угрупованням

Європейський суд визнав палестинський ХАМАС терористичним угрупованням

Бойовики ХАМАСу / Фото: Reuters

Організацію вважають терористичною також в США, Ізраїлі, Канаді та Японії.

Палестинське ісламістське угруповання ХАМАС було визнано терористичною організацією та залишили у "чорному списку" ЄС. Таке рішення ухвалив найвищий судовий орган ЄС  - Європейський суд, передає Independent.

Тепер справу направлять до нижчого суду.

Так, судді у Європейському Суді відхилили думку Генерального суду 2014 року, згідно з якою блок з 28 держав не мав достатніх доказів для того, щоб підтримувати блокування активів та заборону на поїздки ХАМАСу. Європейський суд визнав, що докази спиралися на звіти ЗМІ та Мережі, а не суперечливі юридичні аргументи. Утім це рішення лише вносить угуповання до "чорного списку" без подальшого утримування.

Зазначимо, ХАМАС вважається терористичним угрупованням у США, утім у Британії загалом вона не заборонена, окрім військового крила організації. 

Нагадаємо, ХАМАС утримує владу в Секторі Гази. Угруповання визнано терористичною організацією також Ізраїлем, Канадою і Японією, а також заборонене в Йорданії та Єгипті. ХАМАС не визнає права Ізраїлю на існування і прагне створивши ісламську державу на території колишньої підмандатної Палестини до утворення Ізраїлю 1948 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація